Ако храните са с ниско съдържание на вода, можем да ги съхраняваме за по-дълго
За да предотвратим развалянето на хранителните продукти, освен че трябва да ги консумираме навреме, е необходимо и да знаем основните правила за тяхното съхранение. Все пак има такива, които позволяват да ги оставим за по-дълго време в хладилника или кухненския шкаф. За продължително съхраняване са подходящи всички хранителни продукти с ниско водно съдържание, в които нямат възможност да се развиват микроорганизми. Това се отнася и за херметически затворените консерви, някои пушени храни, плодове и зеленчуци с твърда обвивка, като ябълки, дюли, картофи, целина и др. Подправки и сушени плодове можем да съхраняваме за дълго на сухо и проветриво място при температура от 15-20 ºC.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАНПОЛ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА 180 мл * 4
СГЪВАЕМ ТЕРМОБОКС STARLYF COLD BOX
ТУИСТШЕЙК ТОРБИЧКИ ЗА ХРАНА 100 мл * 3 78614
МИЛАН 1918 ЧАНТА ЗА ХРАНА С КУТИЯ ТЪМНО СИНЯ 1095120256
ТУИСТШЕЙК КОНТЕЙНЕР ЗА ХРАНА ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА В ПАСТЕЛНО ЧЕРНО 350 мл 78752
МИЛАН 1918 ЧАНТА ЗА ХРАНА С ТРИ КУТИИ ЗЕЛЕНА 1095120258
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Секреция на стомашен сок
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Бял бор
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Пробиотици
Коментари към Ако храните са с ниско съдържание на вода, можем да ги съхраняваме за по-дълго