Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла?
Мухълът се появява по външната страна на продуктите. Той е видим с просто око, но какво се случва с онази част от храната, която остава под него? В нея се натрупват малки частици спори. Повечето от тези спори са безвредни за човешкия организъм, но има и такива, които всъщност могат да причинят непоправими последици за него. Съществува един вид плесен, която дори би могла да доведе до рак. Поради тази причина ви представяме няколко лесни и ефективни метода за поддържане и съхранение на храната в перфектно състояние. Ето как.
- Разглеждайте продуктите внимателно, преди да ги закупите.
- Поддържайте хладилника винаги чист и не забравяйте да го изпразвате на няколко месеца.
- Покривайте храните с фолио или ги съхранявайте в пластмасови кутии. По този начин ще защитите продуктите от въздуха, който съдържа плесен.
- Редовно изхвърляйте остатъците от храна.
- Никога не пазете храна за повече от 3 дни.
- Следвайте тези стъпки и няма да имате проблеми с мухъла още много дълго време.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАНПОЛ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА 180 мл * 4
СГЪВАЕМ ТЕРМОБОКС STARLYF COLD BOX
ТУИСТШЕЙК ТОРБИЧКИ ЗА ХРАНА 100 мл * 3 78614
МИЛАН 1918 ЧАНТА ЗА ХРАНА С КУТИЯ ТЪМНО СИНЯ 1095120256
ТУИСТШЕЙК КОНТЕЙНЕР ЗА ХРАНА ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА В ПАСТЕЛНО ЧЕРНО 350 мл 78752
МИЛАН 1918 ЧАНТА ЗА ХРАНА С ТРИ КУТИИ ЗЕЛЕНА 1095120258
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Методи за лечение на анорексия
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- Как лесно да премахнем плесен от дрехи и платове
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Хранене през тръба
- Регулация на слюноотделянето
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Диета с ниско съдържание на мазнини
Коментари към Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла?
Taka i ne kazahte dali e bezopasno konsumiraneto sled kato sme mahnali muhyla...