Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Вижте 9 причини да включите пъдпъдъчи яйца в менюто си

Вижте 9 причини да включите пъдпъдъчи яйца в менюто си

Вижте 9 причини да включите пъдпъдъчи яйца в менюто си  - изображение
Доказано е, че пъдпъдъчите яйца превъзхождат кокошите по отношение на ценните витамини и микроелементи, съдържащи се в тях. Тези малки нашарени яйчица съдържат 5 пъти повече фосфор, 7,5 пъти повече желязо, 15 пъти повече витамин В2 и 6 пъти повече витамин В1 от кокошите. Освен това, те са богати още на натрий, калций селен, мед, хром, рибофлавин и други полезни вещества. 
Вижте 9 причини да ги включите в менюто си.
  • Пъдпъдъчите яйца укрепват сърдечно-съдоватата система и подобряват сърдечната функция.
  • Понижават холестерола.
  • Те увеличават апетита, стимулират отделянето на стомашна киселинност, благоприятстват храносмилането и обмяната на веществата. 
  • Могат да помогнат при лечението на бъбречни и чернодробни заболявания.
  • Помагат за лечението на алергичен ринит, алергии и екземи.
  • Тези малки шарени яйчица са полезни за очите.
  • Регулират нивата на кръвната захар.
  • Пъдпъдъчите яйца повишават имунитета и помагат за преборване на преумора и стрес. Те оказват позитивно влияние  върху мозъка и способстват забавянето на дегенеративните процеси на стареене.
  • Използват се в козметиката против алергии – за укрепване на косата, подобряване тонуса на кожата, включват се ефективно в маски за лице и коса. 
 Източник: brighthealing.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиРецептиХранене при...ЛюбопитноЛайфстайлНовиниАнкетиСнимкиДиетиАлтернативна медицина