Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик
Ястията от варени и задушени зеленчуци безспорно са изключително ароматни и апетитни. Често обаче се случва в процес на готвене те да придобият сивкав оттенък, който може да развали вида на готовото блюдо.
За да предотвратите този процес, залейте ги с ледено студена вода веднага след като свалите тенджерата от огъня. Това запазва яркия цвят на зеленчуците, позволява им да останат крехки, сочни и апетитни.
Ако ги оставите в топлата вода, зеленчуците ще се разкашват в остатъчната топлина и ще придобият сивкав оттенък.
Източник: brightside.me
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Екзотични плодове и зеленчуци (Първа част)
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Вегетарианска зеленчукова пита
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Засадете в градината си цветя, които спират вредителите
Коментари към Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик