Запарвайте билките, но не повече от 10 минути
Класическият начин за приготвяне на билков чай е запарката. Залейте с вряща вода дадената билка и я оставете да кисне. В повечето случаи не са й необходими повече от 10 минути, за да не изгубите полезните й свойства. Изцедете и ако се налага, подсладете билковата запарка. Препоръчително е за целта да използвате натурален пчелен мед, вместо захар. Но все пак това зависи от целите на лечението с билки и собствения ви вкус.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РИГАН СТРЪК
РУЖА МЕДИЦИНСКА КОРЕНИ
ЧАЙ ФИЛТЪР КАСИС И БЪЗ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧЕРЕН БЪЗ * 16 БИЛЕК
БИОХЕРБА 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ капсули 220 мг * 100
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Отглеждане на авокадо
- И билките имат странични ефекти
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на розмарин
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Отглеждане на мащерка
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Билки по време на бременност
- Отглеждане на лимон
Коментари към Запарвайте билките, но не повече от 10 минути