Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Защо не трябва да мием пилешкото, преди готвене?

Защо не трябва да мием пилешкото, преди готвене?

Защо не трябва да мием пилешкото, преди готвене? - изображение

Добре известно е, че пилешкото месо съдържа бактерии, които могат да навредят на човешкото здраве. Въпреки това е препоръчително то да не се измива. Реализирани анализи от "Агенцията по хранителните стандарти" на САЩ потвърждават, че миенето на пилешко месо преди готвене, вместо да премахне бактериите, улеснява тяхното разпространение.

  • На какво се дължи това?

Суровото пиле съдържа голямо количество бактерии, които се отстраняват по време на неговото готвене. Ако улесним тяхното разпространяване, чрез измиване, е възможно те да не се премахнат напълно. Съществуват два вида от тези бактерии, които могат да бъдат доста опасни. Това са Салмонела и Кампилобактер.

  • Какво трябва да правим с пилето, за да предотвратим разпространението на тези бактерии?

Както обяснихме по-рано, най-доброто нещо, което може да направите, е да сготвите добре пилешкото месо, като преди това го разделите на парчета, без да се налага да го миете. По този начин може да избегнете разпространението на бактерии и да ги елиминирате напълно.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиЛюбопитноНовиниАнкетиЛайфстайлНормативни актовеХранене при...СнимкиСоциални грижиДиетиСпортОрганизацииЛеченияИнтервютаЗаведенияБотаникаАлтернативна медицинаПроизводители