За да запазите витамините му, варете червеното цвекло цяло и необелено
Най-лесният начин, чрез който да се възползваме от витамините и минералите в зеленчуците, е да ги хапваме сурови. Ако все пак смятате, че някои зеленчуци, като червено цвекло например, не ви понасят в сурово състояние, имайте предвид следния съвет. За да не губите минералните му вещества, варете червеното цвекло цяло и необелено, като преди това го измиете много добре. За да се свари по-бързо, от време на време доливайте със студена вода. Във водата не слагайте сол, а натурален оцет, лимонов сок или лимонтузу, с което цвеклото запазва наситения си червен цвят. Освен това, така в кухнята няма да се усеща неприятна миризма при варенето му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Боб мунг, Зелена грама
- Инозитол (витамин В8)
- 6 витамини и минерали, които може би ви липсват
- Бяла ела, Обикновена ела
- Хомеопатията като метод на лечение
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
Коментари към За да запазите витамините му, варете червеното цвекло цяло и необелено