Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене За да запазите витамините му, варете червеното цвекло цяло и необелено

За да запазите витамините му, варете червеното цвекло цяло и необелено

За да запазите витамините му, варете червеното цвекло цяло и необелено - изображение

Най-лесният начин, чрез който да се възползваме от витамините и минералите в зеленчуците, е да ги хапваме сурови. Ако все пак смятате, че някои зеленчуци, като червено цвекло например, не ви понасят в сурово състояние, имайте предвид следния съвет. За да не губите минералните му вещества, варете червеното цвекло цяло и необелено, като преди това го измиете много добре. За да се свари по-бързо, от време на време доливайте със студена вода. Във водата не слагайте сол, а натурален оцет, лимонов сок или лимонтузу, с което цвеклото запазва наситения си червен цвят. Освен това, така в кухнята няма да се усеща неприятна миризма при варенето му.

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиТестовеЛюбопитноСпортЛайфстайлНормативни актовеБотаникаХранене при...Храни и ястияДиетиАлтернативна медицинаСнимкиИсторияСъставкиФизиологияЕ-тата в хранитеЛеченияПроизводители