За да не лютят ръцете ви от лютите чушки, ги мажете с олио
Закачливият леко щипещ вкус на лютите чушлета е страхотно допълнение към много кулинарни изкушения. Единствения недостатък на готвенето с тях е лютенето на пръстите на ръцете, след като ги нарежете. Ето защо преди да започнете обработка на люти чушки, е необходимо да приложите един лесен трик.
Просто намажете пръстите си с олио или зехтин и да го втрийте добре в кожата си, докато попие. Това ще образува защитен слой около ръцете ви и ще предотврати проникването на лютия пигмент в порите на кожата, а освен това ще предпази пръстите ви от оцветяване.
Източник: brightside.me
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
КУХНЕНСКА АНТИБАКТЕРИАЛНА ДЪСКА ЗА РЯЗАНЕ СЪС ЗЕЛЕН ЦВЯТ WELLOS
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ473
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ДЪРВЕНИ ПЛОДОВЕ ЗА РЯЗАНЕ 14021
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ПЛОДОВЕ 10487
СТИКС РЕЗАЧКА ЗА ФОЛИО
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лютите чушки според скалата на Сковил
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Лютите чушки могат да предизвикат силно главоболие
- Лют пипер, Люта чушка
- Дъската за рязане - как да изберем подходящата
- Консумацията на люти чушки намалява риска от инфаркт
- Салата с маслен боб, домати и люта чушка
- 8 грешки при използване на дъската за рязане
- Спагети с люти чушки и чесън
- Състезания по ядене на люти чушки - израз на парещата любов към зеленчука
Коментари към За да не лютят ръцете ви от лютите чушки, ги мажете с олио