За да обелите безпроблемно варените яйца, прибавете сода във водата им
Ако обичате да хапвате яйца, не забравяйте, че те са най-полезни, когато са варени. Жълтъкът е супер витаминозната част от яйцето, а белтъкът му представлява чист протеин. Но за да бъдат яйцата здравословни, то белтъкът трябва да бъде сварен, а жълтъкът да остане леко суров. Само по този начин в тях се запазват всички полезни вещества. Когато варите яйца, обикновено възниква проблем с беленето на черупката им, особено ако те са съвсем пресни. В такъв случай просто прибавете към водата 1 чаена лъжичка сода бикарбонат. По този начин ще можете бързо и лесно да отстраните черупката на яйцето, без ни най-малко да нарушавате целостта на неговия белтък.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ОРЕХ 100 мл
НАЗОПЮР КОМПЛЕКТ ЗА НОСНИ ПРОМИВКИ ЗА ДЕЦА - БУТИЛКА 118 мл + 20 сашета
ХАЙТМАН ПЮР ЧИСТА ТЕЧНА СОДА 750 мл
НовГЕОРГАНИКС ПУДРА ЗА ЗЪБИ СЪС СЛАДКА МЕНТА 60 мл
НАЗОПЮР КОМПЛЕКТ ЗА НОСНИ ПРОМИВКИ - БУТИЛКА 236 мл + 4 сашета
ИЗБЕЛВАЩА ПАСТА ЗА ЗЪБИ БИЛКА ДЕНТ ЕКСПЕРТ 75 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Яйце на токачка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
Коментари към За да обелите безпроблемно варените яйца, прибавете сода във водата им