Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте зелен лук срещу възпалено гърло, хрема и подути крака

Използвайте зелен лук срещу възпалено гърло, хрема и подути крака

Използвайте зелен лук срещу възпалено гърло, хрема и подути крака - изображение

Зеленият лук, младото растение на кромид лук, се събира преди луковицата да е набъбнала. Листата на това растение, както и самата луковица, са годни за консумация. Те притежават вкус, подобен на лук, но много по-мек. Най-хубавото е, че са на разположение през цялата година и могат да се отглеждат както на открито, така и на закрито. Зеленият лук има противовъзпалителни свойства. Той помага в борбата срещу грип и настинка и още много други състояния, като високо кръвно налягане, гъбички, стрес и умора.

  • Възпалено гърло

Измийте зеления лук и го нарежете. Към него добавете настърган джинджифил и малко сол. Изсипете нарязаните парчета в кърпа и ги затоплете. Обвийте топлия компрес в друга кърпа и го поставете върху засегнатата зона. Положителните резултати могат да бъдат забелязани на момента. Използвайте този лесен трик всеки път, в който имате проблем с възпаленото гърло.

  • Подути крака

Нарежете зеления лук и го варете на слаб огън за няколко минути. След това го отцедете и го изсипете в блендер. Разбийте го добре до получаване на гладка паста. Нанесете сместа върху засегнатия участък и я оставете да подейства за 15-20 минути. След което я отмийте с топла вода. Тази рецепта е била използвана преди стотици години и е много полезна и ефективна срещу подути крака.

  • Хрема

Извлечете сока от зеления лук с помощта на сокоизтисквачка. Потопете памуче в приготвената течност и го поставете върху носа и синусите. Оставете го да подейства за 10-15 минути, след което го премахнете.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноСпециалистиЛеченияБотаникаХранене при...НовиниЛайфстайлТестовеСнимкиАнкетиЗдравни проблемиХрани и ястияРецептиИсторияМедицински изследванияДиетиЗаведенияНормативни актове