Как да готвим спагетите правилно?
Консумирането на всякакъв вид паста осигурява на организма ни добро количество растителни фибри и най-лесно усвоимата за организма ни енергия под формата на въглехидрати. За да приготвим любимите си спагети обаче, е необходимо да се съобразим с някои правила по време на готвенето им:
- за всеки 100 грама макаронени изделия трябва да има 1 литър вода и около 5 грама сол;
- когато подсолената вода заври, сложете спагетите в нея;
- те трябва да се движат свободно в тенджерата, така че да добият подходящия си обем и форма;
- добавете наведнъж цялото количество макаронени изделия и разбърквайте възможно по-рядко, само когато е необходимо;
- след като са готови и преди да ги изцедите чрез гевгир, ги изплакнете с топла вода (така ще отмиете излишната скорбяла по тях и те няма да се слепват);
- оставете изцедената паста в малко течност, за да не остане съвсем суха.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Оризови спагети
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сметана и риба тон
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с песто от броколи и пармезан
- Бистра пилешка супа със спагети
- Паста папарделе с наденица и сметана
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Спагети с гъби, сирена и сметана
Коментари към Как да готвим спагетите правилно?