Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?

Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?

Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо? - изображение

По време на някои традиционни празници на българската трапеза задължително присъства агнешко или овче месо. Трябва да знаете, че месото от млади животни е по-крехко, но много водно, а от стари животни е по-твърдо, но по-богато на белтъчини и други хранителни вещества. Месото от женски животни също е по-крехко, но не е така вкусно, както от мъжките. Неотлежало месо, например от прясно заклано агне, е хубаво да се залее с чаша алкохол, за да не се свие прекалено много. По състав и хранителност овчето месо е близко до говеждото.

Доброто овче месо е тъмночервено, а лойта му е бяла. То губи специфичната си миризма, ако преди печене се намаже с тънък слой горчица.

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиХрани и ястияРецептиАнкетиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноНовиниПсихологияСпортЛеченияТестовеИсторияДиетиМедицински изследванияСоциални грижиХранене при...Нормативни актове