Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност
Пащърнакът е вкусен и богат на полезни хранителни вещества коренов зеленчук. Високите нива на витамин В9 (наречен фолиева киселина) в него го правят идеално допълнение към здравословната диета на бъдещите майки.
Фолиевата киселина е свързана с намаляване на риска от раждане на дете с увреждания. В допълнение тя ефективно предпазва от анемия, тъй като оказва стимулиращ ефект по отношение синтеза на червени кръвни клетки. За да си набавите този ценен витамин, включете пащърнак във всекидневното си меню.
Допълнителен съвет: Като зеленчук с малко калории и високи нива на разтворими фибри, пащърнака се включва успешно и в диетата за отслабване.
Източник: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г 4005
КОСОБЕЛЛА МАСЛЕН ИЗВЛЕК 100 мл
Нов ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Бременност
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Защо жени с репродуктивни проблеми забременяват след прием на Ozempic
- Антибиотици по време на бременност
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Лечение при токсоплазмоза
- Лечение на хемороиди при бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Жените със затлъстяване не е нужно да наддават тегло при бременност
- Лечение на настинка и грип при бременни
Коментари към Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност