Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Консумацията на праз е препоръчителна при анемия и по време на бременност

Консумацията на праз е препоръчителна при анемия и по време на бременност

Консумацията на праз е препоръчителна при анемия и по време на бременност - изображение
Празът е изключително полезна зеленчук от семейството на луковите култури, богат на ценни минерали и витамини, като желязо и витамин C. Ето защо включването му в дневното меню се препоръчва за хората, които страдат от желязодефицитна анемия, както и за превенция на това заболяване. Освен това, ако бъдещите майки консумират по-често праз, те ще допринесат за нормалното развитие на плода. Причината се крие във факта, че той е богат на полезната по време на бременност фолиева киселина.
 
Допълнителен съвет: Когато подбирате хубав праз, гледайте листата му да са свежи и ярко зелени на цвят. Имайте предвид, че младият праз е за предпочитане пред стария, защото листата му са по-нежни и сладки на вкус.
Източник: ehealthzine.com, снимка: toriavey.com
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиБотаникаХрани и ястияРецептиЛюбопитноХранене при...СнимкиИсторияЛайфстайлАлтернативна медицинаЗдравни проблемиМедицински изследванияЛеченияКлинични пътекиСпециалистиНовиниСоциални грижиСпортПроизводителиНормативни актовеИнтервютаЗаведения