Начало Съвети Здраво тяло За жената Консумацията на праскови по време на бременността ви носи много здравословни ползи

Консумацията на праскови по време на бременността ви носи много здравословни ползи

Консумацията на праскови по време на бременността ви носи много здравословни ползи - изображение
Всяка жена, която е на път да стане майка, се стреми към разнообразно, здравословно меню. Хубаво е прасковите да присъстват на трапезата ви по време на бременността, защото са изключително богати на важни витамини и минерали, сред които фолиева киселина, калий, калций, фосфор и други.  
 
 
Високото съдържание на витамин С във вкусните плодове не само помага за укрепване на костите, зъбите, мускулите и кръвоносните ви съдове, но и стимулира усвояването на желязо – изключително необходим микроелемент по време на бременност.
 
 
Освен това, прасковите подобряват перисталтиката и предпазват от храносмилателни проблеми. За да избегнете появата на запек, нужно е просто да консумирате 1/4 чаша прясно изцеден прасковен сок, преди хранене. 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛеченияБотаникаХрани и ястияРецептиЛайфстайлСъставкиМедицински изследванияТестовеХранене при...ФизиологияСпортИсторияАлтернативна медицинаНормативни актовеАптекиСоциални грижиКлинични пътекиНовиниЗдравни проблемиПроизводителиСпециалистиИнтервютаЗаведения