Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки
Ако постоянно имате проблем със залепването на сместа при приготвяне на малки кексчета или не желаете да използвате силиконови форми поради разногласията относно тяхната безвредност, ви предлагаме едно нестандартно решение. За да си направите естествени незалепващи форми за мъфини, използвате черупките от яйцата, които употребявате за самата смес. Ето как!
- Пробийте дупчици в яйцата и изсипете съдържанието им в купа. Те ще ви послужат при приготвяне на тестото за кексчетата.
- Изплакнете празните черупки и ги накиснете за 10 минути в солена вода, за да се почистят и заздравят.
- След това ги намазнете отвътре, като "промиете" всяка една с малко олио.
- С помощта на алуминиево фолио направете "гнезда" за яйчните черупки, така че да не се обръщат в тавата за печене.
- Направете сместа за мъфините и я изсипете в пош (или найлонов плик с подходяща дупка).
- Изсипете сместа в готовите формички, като оставите достатъчно свободно място в тях за набъбването на тестото.
- Изпечете ги в загрята на 180 ºC фурна за 15 минути.
- Извадете ги от тавата и ги оставете да се охладят.
- В случай че малко от сместа все пак е излязла навън, я почистете от черупките.
- Готово! Може да поднесете на гостите си от своите домашни мъфини в естествени яйчни формички.
Те се белят безпроблемно по подобие на обикновени варени яйца и можете да бъдете сигурни, че не са отделили никакви вредни елементи в самите кексчета, което не може да се твърди за надрасканите тефлонови или силиконови форми.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
РЕКС ЛОНДОН ДЕТСКА ГОТВАРСКА ПРЕСТИЛКА - КОСМОС 28918
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Перфектните бананови мъфини
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Направете си здравословен чипс от гулия
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Направете смес за паниране по 7 начина
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
Коментари към Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки