Насърчете имунитета с плодова салата от киви
Кивито е богато на витамин C и E. То съдържа близо 62% алфа-линоленова киселина и Омега-3 мастни киселини. Кивито се консумира предимно сурово. Често то бива използвано за приготвяне на натурални сокове, тестени изделия или салати. Традиционно в Китай се дава на децата, за да насърчи техния растеж и на жените, които са родили, за да помогне за тяхното по-бързо възстановяване. В допълнение кивито служи за регулиране на кръвното налягане, подобряване на храносмилането, подхранване на кожата и елиминиране на токсините от тялото. Ето как може да стимулирате имунитета с помощта са този вкусен плод.
Необходими продукти:
- 3 киви
- 1 чаена чаша зрънца от грозде
- 1 чаена чаша пъпеш на кубчета
- 1 чаена чаша диня на кубчета
- 1/2 чаена чаша извара (по желание)
- няколко листа прясна мента (по желание)
Начин на приготвяне:
Обелете кивито, нарежете го и го изсипете в купа. Към него добавете предварително почистените от семена гроздови зрънца, пъпеша и динята. Разбъркайте добре салатата. По желание я декорирайте с извара и пресни листа мента. Насладете се на нейния здравословен плодов вкус.
Снимка: www.idiva.com
Коментари към Насърчете имунитета с плодова салата от киви