Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Неутрализирайте миризмата на чесън чрез 3 начина

Неутрализирайте миризмата на чесън чрез 3 начина

Неутрализирайте миризмата на чесън чрез 3 начина - изображение

Изследователи от Държавния университет в Охайо твърдят, че съществуват няколко лесни начина за елиминиране на неприятния дъх, причинен от консумацията на чесън. Ето кои са те, според науката.

  • Ябълки

Ако разрежем една ябълка и я оставим на страна за час, тя ще промени цвета си. Оцветяването на плода се дължи на ензим, който освен че я прави непривлекателна, докато престоява за определеното време, но и помага за елиминиране на лошия дъх, причинен от сулфидите в чесъна.

  • Лимонов сок

Практически този метод работи най-добре в комбинация със смачкан чесън. Киселината, съдържаща се в лимоновия сок, неутрализира алиназа, ензим, произведен от мачкането на чесън, който води до причиняване на неприятната миризма.

  • Зелен чай

Зеленият чай е с високо съдържание на антиоксиданти, наречени полифеноли. Също както ензимите в ябълката, полифенолите прикриват неприятната миризма, причинена от веществата в чесъна.

Шерил Барингер, един от основните изследователи в изследването, казва, че е най-добре да използвате естествените средства за елиминиране на лош дъх по време на консумацията на чесън. Затова ние ви препоръчваме да добавите няколко ябълки към салатата с чеснов дресинг или да използвате лимонов сок за приготвяне на чеснова паста.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияНовиниАлтернативна медицинаБотаникаХрани и ястияРецептиИсторияХранене при...Диети