Не бива да варите чая, а само да го запарвате
Макар че истински, традиционно приготвен чай може би бихме опитали единствено в някоя от азиатските страни, напоследък става все по-популярна консумацията му и при нас. С откриването на силните антиоксидантни свойства и ползи за мозъчната дейност на зеления чай, за много хора той се превръща в любима напитка. Ето какво трябва да имаме предвид, за да приготвим качествен чай:
- той не бива да се вари, а само да се запари, за да се запазят максимално полезните му качества;
- свойствата на чая не зависят от цвета му, някои видове след запарването дават тъмна, а други - светла отвара;
- кафявият нанос по чайника се чисти основно веднъж на няколко седмици, за да не става почва за развитие на бактерии, които биха влошили качествата му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СМРАДЛИКА ЛИСТА 50 г ТАЛОДЕРМА
КОРИ НАР 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛИПОВ ЦВЯТ * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧЕРЕН БЪЗ * 16 БИЛЕК
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
АЛИН ЧАЙ СЛЕЗ ЛИСТА 50 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на авокадо
- И билките имат странични ефекти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Отглеждане на розмарин
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Отглеждане на мащерка
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Отглеждане на риган
Коментари към Не бива да варите чая, а само да го запарвате