Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото
Авокадото е изключително полезен плод, който с право си е заслужил предна позиция в списъка на най-здравословните храни. Изследвания са доказали, че тъмнозелената част от плътта под кожата на плода е с най-концентрирано съдържание на антиоксиданти, витамини (Е и B12) и фибри. Освен това, тази част от авокадото, която е в непосредствена близост до кората му е отличен източник на фитостероли (уникални здравословни мазнини, които помагат за намаляване на възпалението в тялото ни).
Ето защо е хубаво да изстържете вътрешната страна на авокадовата кора колкото можете по-плътно. За целта разполовете плода на две, след това нарежете половинките на 4 парчета и просто отлепете кората.
Източник: seattleorganicrestaurants.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 66 / 6 НАСИТЕНО ЧЕРВЕН
МАСЛО ОТ АВОКАДО ЗА КОЖА И КОСА 30 мл. A FOR AVOCADO
СИЙСТАРС МАГНЕТИК НОЩЕН ЛИФТИНГ КРЕМ С ПЕПТИДИ 50 мл
ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН МАНГО, КИВИ И АВОКАДО NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ АВОКАДО 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Тридневна диета с авокадо
- Авокадо
- Пригответе си тонизиращ чай от семката на авокадо
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Отървете се от излишните килограми със смути от авокадо, спанак и портокал
- Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
Коментари към Не изхвърляйте най-полезната част от авокадото