Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок
Често ли си приготвяте витаминозни сокове? Те безспорно са вкусни и полезни източници на енергия. А какво правите с пулпата от плодовете и зеленчуците, след като сте изцедили сока от тях?
Не я изхвърляйте, защото може да я включите в много рецепти. Пулпата от плодове може да използвате за направата на кексове, мъфини, сорбета и палачинки, а зеленчуковите остатъци са прекрасен материал за добавка към вкусна супа.
Допълнителен съвет: Може директно да използвате пулпата за компостиране. За да наторите растенията, просто я посипете по почвата и я смесете с нея.
Източник: ifocushealth.com, снимка: lovetobeinthekitchen.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКОМЕДИКА СИРОП ОТ АЛОЕ ВЕРА С ПУЛПА 500 мл
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКА И МОРКОВ 750 мл
БИОТОНА БИО СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА + КУРКУМА + ДЖИНДЖИФИЛ 1 л
СОКОИЗТИСКВАЧКА LIFE JUICER
ТЕРАПИЯТА ГЕРСОН. ДОКАЗАНАТА ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА И ДРУГИ НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ШАРЛОТ ГЕРСОН, МОРТЪН УОКЪР - ИЗТОК - ЗАПАД
МАТИСЪН БИО СОК ОТ НАР 750 мл MT1387
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Шестил
- Ползи за здравето от житна трева
- Диворастяща мотовилка, Мотовилка, Градинска салата, Полска кълнова салата, Царевична салата
- Как да си направим 9 литра домашен сок от 4 портокала?
- Как да извлечем по-голямо количество сок от лимон?
- Пийте сок от картофи при запек, гастрит или хемороиди
- За какво е полезен сокът от целина?
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- 7-дневна диета със сокове
- Сокотерапията като метод за лечение
Коментари към Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок