Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
В 100 грама плодове от райска ябълка се съдържат 200 мг калий, 15 мг натрий, 127 мг калций, 56 мг магнезий, 42 мг фосфор, 2,5 мг желязо, манган, мед, никел, кобалт, йод, ябълчна и лимонена киселина, както и много витамини (А, B1, B2, B3, C, D). Благодарение на това, райската ябълка се препоръчва при анемия, кървящи венци, сърдечно-съдови заболявания и други. Ако не е достатъчно узряла обаче и плодът не е достигнал състояние на желе, обикновено има силно тръпчив и не дотам приятен вкус. Най-лесният начин да направите райските ябълки по-сладки е като ги поставите във фризера. След 10 часа ги извадете и размразете - тогава плодът ще бъде като желе. За да намалите стипчивостта на райската ябълка, я накиснете за 12 часа в топла вода или за 1 - 2 дни я съхранявайте в найлонов плик заедно с узрели ябълки, домати или банани. Ако се налага бързо да премахнете тръпчивостта й, надупчете плодовете с игла, потопена в алкохол и тя ще изчезне за няколко часа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
Безплатна доставка за България!АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НовЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.007
НУВИТА ТЕРМОС 1000 мл
КАНПОЛ КУТИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА СУХО МЛЯКО СИВА 56/014
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Консервирайте пресните яйца, като ги замразите
- Райска ябълка - ползи и вреди за здравето
- Райска ябълка
- Приложете този лесен метод за равномерно зреене на ананаса
- Как и какво е най-добре да съхраняваме в хладилник
- Колко време се запазват различните храни в хладилника?
- Научете срока на годност на някои от най-употребяваните сосове
- Как да съхраняваме чесъна. Изпробвани начини + рецепта за чеснова подправка
- Прибавете семена чиа към салатата или просто ги накиснете във вода
Коментари към Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина