Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Пригответе си ориз на пара без необходимия уред

Пригответе си ориз на пара без необходимия уред

Пригответе си ориз на пара без необходимия уред - изображение
Готвенето на пара е все по-често предпочитана полезна и здравословна практика. Ако искате да използвате тази технология, за да запазите максимално вкуса и полезните хранителните вещества на ориза, а нямате специален уред за тази цел, то вижте тези два лесни трика, които ще ви помогнат да я осъществите. 
 
Начин на приложение:
  • Накиснете една чаша ориз във вода за около 2-3 часа и после го отцедете. 
  • Напълнете дълбока тенджера с вода и я оставете да заври.
  • След като водата кипне, намалете котлона и я оставете да къкри. 
  • Разстелете равномерен слой ориз в средата на ситен гевгир, поставете го върху тенджерата за около 30-35 минути и го покрийте с подходящ размер купа. 
  • Алтернативно може да приготвите ориз на пара с помощта на алуминиево фолио.
  • Тук, стъпките са подобни, но вместо да използвате гевгир ще трябва да покриете повърхността на тенджерата с лист фолио, пробито с клечки за зъби (както е показано на снимката).
Сега остава само да сервирате и да си похапнете. Добър апетит!

Източник: food-hacks.wonderhowto.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноРецептиЛайфстайлИнтервютаСнимкиПроизводителиХрани и ястияХранене при...ДиетиБотаникаНовини