Срещу анемия консумирайте листа от червено цвекло
Желязото е основен компонент на хемоглобина, който пренася кислорода от белите дробове до клетките и тъканите. Доказано е, че листата на червеното цвекло са ценен източник на този минерал и имат по-висока хранителна стойност от самото цвекло. Ето защо тези листни зеленчуци могат да сведат до минимум риска от анемия.
В допълнение листата от цвекло са с високо съдържание на магнезий и натрий, като първият минерал се грижи за здравето на сърцето, намалява риска от диабет тип 2 и стимулира костната здравина, докато натрият спомага за балансиране на водния баланс в организма и подобрява функционирането на нервната система.
Допълнителен съвет: Ако сте се снабдили с по-голямо количество листа от цвекло, ги замразете, за да ги използвате за зеленчуков бульон, вместо да ги изхвърляте.
Източник: onlyfoods.net
Коментари към Срещу анемия консумирайте листа от червено цвекло