Начало Съвети Околна среда и бит Спорт и свободно време 7 практични съвета за това как да спестим време

7 практични съвета за това как да спестим време

7 практични съвета за това как да спестим време - изображение

Съвременният свят е пълен с нови неща за научаване, територии за изследване и хора за запознаване. Но как може да намерим време за всичко, така че да не бъдем толкова заети? Представяме ви няколко съвета, които да ви помогнат да организирате времето си по-ефективно и да вземете най-доброто от всеки час, ден, седмица или месец.

1. Запишете си всички планове и ежедневни цели, дори и ако сте сигурни, че няма да забравите за тях.

Опитайте се да направите списък на обичайните си ежедневни задачи, желаните книги за четене, филми за гледане, работни проекти, домакинска работа и други. Създайте списък на продуктите, които искате да купите. Дори да бъде прост, той може да се превърне в един полезен навик. Освен това списъкът помага за планиране на деня и гарантира, че няма да пропуснете възможности за осъществяване на всички важни дейности.

2. Използвайте "мъртвото време" умно.

"Мъртвото време" е сборът от време между вашите задачи: пътуване с влак, чакане на опашка, очакване на приятели и други. Не губете време да си играете игри на вашия смартфон. Вместо това използвайте "мъртвото време", за да прочетете интересна книга или да научите нов чужд език.

3. Не губете време в гледане на реклами - вземете си DVD под наем или гледайте филм онлайн.

Днес рекламите по телевизията отнемат толкова много време, че всяка едно телевизионно предаване трае почти два пъти повече. За да спестите ценни минути, наемете или купете вашия любим филм. Ако направите това, вие ще загубите малко време в гледане на реклами и ще имате повече за други полезни неща.

4. Запишете и следете всичко, което правите през деня.

Проведете малък експеримент: вземете вашия преносим компютър и прекарайте 2-3 дни, пишейки за всичко, което правите през деня и колко време ви отнема това. Подробното описание на ежедневието ще ви помогне да разберете, къде отиват вашите скъпоценни минути. Вероятно ще се изненадате да разберете колко време прекарвате в дейности, които не ви помагат да постигнете целите си, като сърфиране в интернет или проверка на маловажни съобщения.

5. Делегирайте колкото се може повече задължения и отговорности.

Прегледайте списъка с вашите ежедневни домакински дейности и делегирайте някои от тях към други членове на семейството. Съпругът ви определено ще се справи със задачата да хвърли боклука, а децата ви могат да правят лесни и безопасни задачи у дома.

6. Не бъдете прекалено мързеливи, за да свършите задача за 5 минути.

Някои задачи отнемат повече от 15 минути, за да бъдат изпълнени. Направете списък с тези задължения и ги изпълнявайте едно по едно. Може да сортирате електронните писма в пощенската кутия, да забърсвате праха от шкафовете или да полеете цветята. Извършвайки тези малки задачи всеки ден, вие може да постигнете големи цели.

7. Почивайте си редовно, а не само когато се чувствате уморени.

В най-добрият случай трябва да си взимате по 10 минути почивка на всеки 50 минути работа и да посветите един ден от седмицата само за себе си. Но ако този начин на почивка не е за вас, опитайте се да сменяте вашите дейности на всеки 20 минути. Ако направите това, вие ще се чувствате по-малко уморени и ще имате повече свободно време за деня. Помнете: производителността по време на работа зависи от физическата енергия. Така че не се лишавайте от почивка и възстановяване.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.goodhousekeeping.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиЗдравни съветиЛюбопитноРецептиНовиниСнимкиПсихологияИсторияМедицински изследвания