Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Ако страдате от чернодробни или бъбречни заболявания, не яжте варен спанак

Ако страдате от чернодробни или бъбречни заболявания, не яжте варен спанак

Ако страдате от чернодробни или бъбречни заболявания, не яжте варен спанак - изображение

Със съдържанието си на голямо количество минерални соли (желязо, фосфор, магнезий, калий, натрий, йод) и много витамини (C, B1, B2, B6, P, K, E, D), спанакът е ценен хранителен продукт и профилактично средство против витаминозни дефицити най-вече през ранна пролет. Хлорофилът му по химичен състав е близък до хемоглобина в човешката кръв. Спанакът е най-полезен, когато се яде суров, но с него можете да приготвите и редица ястия. За хората, страдащи от чернодробни и бъбречни заболявания обаче, не бива да ядат спанак във варен вид. По време на термичната си обработка, той губи голяма част от витамините си.

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноКлинични пътекиАлтернативна медицинаБотаникаНовиниМедицински изследванияЛеченияСпециалистиЗдравни проблемиИсторияХранене при...СнимкиОрганизацииРецептиЗаведенияТестовеНормативни актовеСъставкиХрани и ястия