Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте хлорофила като силен детоксикатор и имуностимулатор

Използвайте хлорофила като силен детоксикатор и имуностимулатор

Използвайте хлорофила като силен детоксикатор и имуностимулатор - изображение

Хлорофилът е познат като пигментът, който придава зеления цвят на растенията и участва в процеса фотосинтеза. По-малко известен е фактът, че той е много полезен за човешкия организъм и може да ни предпази от сериозни заболявания. Хлорофилът съдържа активни вещества, витамини и антиоксиданти, които подпомагат защитните сили на тялото и го пречистват от токсични съединения.

Пигментът съдейства за увеличаване на кислорода в кръвта, създаване на алкална среда в организма и увеличаване на броя на червените кръвни клетки. Свойствата на хлорофила го правят отлично средство за подсилване на имунитета, детоксикация и защита от туморни образувания.

Клетки хлорофил

Ето как той помага на тялото да поддържа оптимална функция и здравословен баланс:

1. Имунитет
Хлорофилът създава неблагоприятна среда за развитието на микроби и бактерии, защото повишава нивата на алкалност и кислород в организма. Така предпазва тялото и същевременно подобрява енергията, процесите на лекуване и способността за справяне с вредните влияния.

Пигментът участва в подновяването на червените кръвни клетки и съдейства за клетъчната регенерация. Той е богат на ензими, които прочистват кръвта и я снабдяват с кислород. Тези свойства го правят добро средство срещу анемията, а освен това хлорофилът има силно антиоксидантно действие. Това означава, че неутрализира вредните свободни радикали и разрушителното им действие върху организма.
Зелени зеленчуци2. Детоксикация
Хлорофилът подпомага кръвообращение и пречистването на токсичните. Той се свързва с тях и ги извежда от организма, а също така стимулира някои важни ензими на тялото. Той има детоксикиращо действие за черния дроб и съдейства за оптималното му здраве и функция.

3. Противораково действие
Пигментът е свързван с естествената превенция на туморни образувания, защото се свързва с потенциални канцерогени и помага за спирането на циркулацията и абсорбирането им в организма. Изследванията сочат, че пигментът може да намали вероятността от развитието на определени видове тумор като рак на черния дроб и дебелото черво. Той се намесва в метаболизма на вредните съединения и така защитава здравите ДНК.

Хлорофил на прах

  • Източници: Хлорофилът може да се приема като добавка и се среща под формата на хапчета и капки. Някои от храните, в които се съдържа, включват зеленолистните зеленчуци, зеленият боб, празът и зелените водорасли.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: medicalnewstoday.com / organicfacts.net
Снимки: infobiologia.net / medicalnewstoday.com / simpleluxeliving.com / blog.feelaliveuk.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЕ-тата в хранитеЗдравни съветиФизиологияЛюбопитноСъставкиХрани и ястияАлт. медицинаБотаникаЛеченияПсихологияНовиниСоциални грижиСнимкиХранене при...ЛайфстайлИнтервютаСпортНормативни актовеТестовеДиетиПрезентацииРецептиЗаведенияМикробиологияОрганизацииИсторияСпециалисти