Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Използвайте 7 готварски трика, които могат да спестят време и нерви

Използвайте 7 готварски трика, които могат да спестят време и нерви

Използвайте 7 готварски трика, които могат да спестят време и нерви - изображение

Всички сме изправени пред редица незначителни проблеми по време на готвене. Яйчените черупки, които попадат в тестото или месото, което сте забравили да извадите от фризера, за да размразите за вечеря, лесно може да развалят вашето настроение. В следната статия сме събрали 7 трика, които могат да спестят време и нерви.

1. Пържено пиле

Добавете малко овесени ядки към галетата, за да направите пилешкото месо толкова вкусно, колкото в заведенията.

2. Дъска за рязане
Готвачите препоръчват да поставите влажна кърпа под дъската за рязане, за да предотвратите нейното плъзгане.

3. Печени картофи

Следният метод може да ви помогне да приготвите вкусни печени картофи, без да използвате масло:

  • Сварете и разрежете зеленчуците на четвъртини.
  • Комбинирайте сол, брашно, черен пипер и чесън на прах в отделна купа.
  • Поставете картофите в съда, покрийте с капак и разклатете.
  • Печете на предварително загрява фурна от 200°C.

4. Овесена каша
Ако добавите малко прясно мляко в купата с овесени ядки и я оставите в хладилник за една нощ, на сутринта ще имате овесена каша, която може да стоплите и да консумирате.

5. Кухненски ножове
Опитните готвачи твърдят, че острите ножове са по-безопасни от тъпите. Но защо?

  • Тъпите ножове не могат да бъдат овладени толкова добре, колкото острите, които разрязвате продуктите с лекота.
  • Освен това изискват по-голям натиск при разфасоване на месо, плодове и зеленчуци.

Ако искате да предотвратите затъпяването на ножа, никога не използвайте чинии и стъклени дъски за рязане. Също така е хубаво да не осолявате продуктите преди обработка, тъй като солта деформира ръбовете на металното изделие.

6. Капучино с гъста пяна

Няма нужда да използвате кафемашина, за да снабдите вашето капучино с гъста пяна. Ето два лесни начина:

  • Изсипете прясното мляко в буркан с капак и разклатете (не забравяйте, че то ще увеличи обема си). След това оставете в микровълнова печка за 30 секунди, за да стабилизирате пяната и да предотвратите нейното разпадане. Накрая я добавете към кафето и готово.
  • Загрейте прясното мляко в микровълнова печка и го разбийте с помощта на френска преса.

7. Цитрусов плод

Ако не обичате да белите лимони, портокали и мандарини, този съвет е точно това, от което имате нужда. Поставете цитрусовите плодове в микровълнова печка и ги загрейте за 20 секунди. По този начин може да ги обелите без проблем.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: cupofjo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноИнтервютаПроизводители