Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Какво трябва да ядете според кръвната група

Какво трябва да ядете според кръвната група

Какво трябва да ядете според кръвната група - изображение

Установяването на кръвната група е доста лесно. Всичко, от което имате нужда, са 3 епруветки и 3 различни антитела: A, B и Rh. И проба от кръвта, разбира се. Изсипете няколко капки във всяка тестова епруветка и следете за съсирване. Това означава, че кръвта реагира на същите антитела, които съдържа в себе си.

Сега, след като знаете как се определя кръвната група, искаме да споделим как оказва влияние върху нашата диета.

Видове кръвна група

Идеята е, че кръвната група е тясно свързана със способността на тялото да усвоява някои храни. Така че, всеки тип се свързва със специална препоръчителна диета, която човек може да следва, за да води по-добър начин на живот. Този подход е популяризиран от доктор Питър Дж. Д'Адамо, след като публикува книга по темата през 1996 година. Но няма аргументи в негова полза, тъй като липсват изследвания, които да докажат дали е прав или не.

  • Кръвна група тип A
Кръвна група тип A

Вегетарианската диета се препоръчва за хора с кръвна група тип А. Смята се, че нейните представители имат ниски нива на стомашна киселина и не могат да усвоят добре животинските мазнини и протеини. Ето защо трябва да ядат повече плодове, зеленчуци и зърнени храни. Важно е да ги приемат в естествено състояние - пресни и органични, без добавени съставки.

  • Кръвна група тип B
Кръвна група тип B

Според книгата хората с тази кръвна група се считат за всеядни, така че могат да ядат различни храни. Въпреки това царевицата, пшеницата, доматите и фъстъците понякога предизвикат наддаване на тегло, умора и хипогликемия. Друга храна, която хората с тази кръвна група трябва да избягват, е пилешкото месо. Въпреки че е постно, то може да предизвика инсулт и имунни нарушения. По-добре да го замените с козе, агнешко или заешко.

  • Кръвна група тип AB
Кръвна група тип AB

Кръвна група тип AB е най-рядката и най-новата кръвна група. Тя има смесено унаследяване от типове A и B. Хората с тази кръвна група имат ниско ниво на стомашна киселина като тип A, но също така адаптация към месото като тип B. Най-добрите храни за този тип кръвна група са яйцата, морските дарове и зеленолистните зеленчуци. Също така е препоръчително да ядат по-малки порции по-често, защото е добре за тяхното храносмилане.

  • Кръвна група тип 0
Кръвна група тип 0

Хората с кръвна група тип 0 имат високо ниво на стомашна киселина и добре развита способност за усвояване на животински протеини и мазнини. Ето защо диетата, богата на протеини, с много висококачествени меса, риба, плодове и зеленчуци е най-добрата за тях. Въглехидратите като зърнени и бобови изделия лесно могат да се съхранят под формата на мазнина. Така че, ако сте кръвна група тип 0, е по-добре да ги избягвате.

Кръвни групи

В книгата звучи добре, но какво да кажем за реалния живот? Проучвания, проведени през 2014 година, показват, че при хората, които следват тази препоръчителна диета, се наблюдават подобрения в здравето. Оказва се, че те не са свързани с кръвната група. Във всеки случай, тези четири хранителни плана са полезни и придружени от тренировъчен режим, могат да се превърнат в здравословен начин на живот и да подобрят общото благосъстояние.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: healthline.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиФизиологияИсторияАлт. медицина