Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да изберем най-добрата диня на пазара?

Как да изберем най-добрата диня на пазара?

Как да изберем най-добрата диня на пазара? - изображение

Кой не обича диня? Повечето хора са обсебени от този вкусен и освежаващ плод. Понякога ние си мислим, че освен ако не сме опитни фермери, закупуването на вкусна, сочна и напълно узряла диня е истински късмет. Въпреки това не е нужно да бъдете специалисти, за да се вгледате в няколко неща, когато подбирате диня. Всъщност вие може да разберете дали тя е узряла, без да се налага да я режете. Представяме ви няколко съвета, предоставени от опитни фермери, които да ви помогнат да изберете най-добрата диня на пазара.

  • Огледайте се за петна по динята

Жълтите петна по динята, известни още като полеви петна, се образуват при престой на плода върху земната повърхност. Зрелите дини имат кремавожълти или оранжево-жълти петна, но те никога не са бели.

  • Огледайте се за "следи" по динята

Тези мрежоподобни кафяви петна по динята се образуват вследствие на многократно опрашване на цветовете на плода от пчелите. Колкото повече петна има по нея, толкова по-сладка е тя.

  • "Мъжка" или "женска" е динята

Много хора не знаят, че фермерите диференцират дините по пол. Например " мъжките" са големи на размер, имат продълговата форма и притежават воднист вкус, докато "женските" са закръглени и много по-сладки.

  • Обърнете внимание на размера

Не е нужно динята да бъде малка или голяма. Най-добре е да изберете средна по големина. В допълнение, малките или големите дини трябва да се чувстват тежки за размерите си.

  • Инспектирайте дръжката

Изсушената опашка показва, че динята е узряла. Въпреки това, ако опашката е зелена, това най-вероятно означава, че тя е откъсната прекалено рано и не е узряла.

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноНормативни актовеОрганизацииРецептиХрани и ястияСнимкиСпортДиетиАлтернативна медицинаБотаника