Начало Съвети Здраво тяло За детето Как да обезопасите банята, ако имате деца

Как да обезопасите банята, ако имате деца

Как да обезопасите банята, ако имате деца - изображение
Повечето родители обезопасяват дома си стая по стая още преди малките палавници да се родят. Отрано превръщат жилището в безопасно място за забавление и игри. Ето защо няма как да не обърнем внимание на едно от най-използваните помещения – банята. Вижте 5 съвета, които ще ви помогнат да я обезопасите, когато детските ръчички започнат да пипат бързо и навсякъде. 
 
  • Тъй като един от най-често срещаните инциденти в банята е попарването с вряла вода, винаги проверявайте температурата, преди да поставите бебето в коритцето му (или във ваната).  
  • Поставете гумирана постелка на дъното на съда, в който къпете бебето, за да не се подхлъзва. Хубаво е да сложите и постелка на пода в банята, тъй като вероятността да се наложи да гоните вече проходилия малчуган не е никак малка. 
  • Поставете райбер върху капака на тоалетната чиния, тъй като децата са много любопитни. 
  • Съхранявайте аптечката с лекарства и други опасни предмети в заключен шкаф.
  • Покрийте крановете с хавлиена кърпа, за да не се изгори детето, ако случайно ги докосне.
Допълнителен съвет: Не забравяйте, че няколко играчки за баня (патета, корабчета и други) правят игрите във ваната повече от забавни, а какво може да предизвика щастие по-добре от детската усмивка.
Източник: parenting.com, снимка: athome.kimvallee.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияСнимкиПсихологияНовиниХранене при...ИнтервютаСпортРецептиАнкетиСоциални грижиИсторияАлтернативна медицинаОбразованиеОрганизацииНормативни актовеЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиМедицински изследванияБотаника