Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Консумирайте карфиол и куркума като противовъзпалително средство

Консумирайте карфиол и куркума като противовъзпалително средство

Консумирайте карфиол и куркума като противовъзпалително средство - изображение
Възпалителните процеси са част от защитната система на тялото и естествената му реакция спрямо външни и вътрешни дразнители – микроби, алергени, токсини и други. Хроничните възпаления обаче могат да нанесат поражения на цялостното здраве на организма.
 
Вижте тази лесна и вкусна хранителна комбинация с доказано действие срещу този проблем.
 
Съставката куркумин, отговорна за характерния златист цвят на куркумата, има мощни противовъзпалителни свойства, които могат достойно да съперничат на някои лекарствени продукти.

Карфиолът пък е отличен източник на витамин С, витамин К, фолиева киселина и други антиоксиданти. Ето защо комбинацията от тези две съставки притежава доказано противовъзпалително действие. За да се възползвате от него, пригответе си ястие от ориз, карфиол и куркума. Щипка сол и черен пипер са идеални подправки за неговото овкусяване. 
 
Източник: helloglow.co
Заглавна снимка: punchfoods.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаРецептиХрани и ястияСнимкиАлтернативна медицинаИсторияДиетиЛайфстайлЛеченияПатологияНовиниЗаболявания (МКБ)ПсихологияМедицински изследванияСпортХранене при...Клинични пътекиФизиология