Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Спрете потрепването на очите с тези 7 бързи начина

Спрете потрепването на очите с тези 7 бързи начина

Спрете потрепването на очите с тези 7 бързи начина - изображение

Потрепването на очите е неприятно усещане, познато на всеки един от нас, което често бива причинено от умора. И все пак, според експерти, понякога може да бъде предизвикано от други по-сериозни проблеми. Ние смятаме, че трябва да обърнем повече внимание на здравето си, затова решихме да стигнем до дъното на този проблем.

Потръпването се появява вследствие на мускулни спазми на очите. В повечето случаи това е кратко явление, но понякога може да трае седмици и дори месеци. Най-честите причини за неговата поява са:

1. Стрес.
Един от признаците за потрепване на очите може да бъде стресът, особено ако имате проблеми със зрението. Добрата почивка и пълноценният сън ще ви помогнат да се справите с това състояние.

2. Безсъние.
Липсата на сън може да предизвика потрепване на очите. Приятната почивка и редовният сън чудесно ще се справят с този проблем.

3. Сухота в очите.
Повечето възрастни хора изпитват този вид дискомфорт. Сухотата в очите е често срещана сред тези, които прекарват дълго време пред компютър или носят контактни лещи. Ако очите ви потрепват и изглеждат сухи, е най-добре да се консултирате с офталмолог. Вероятно той ще ви предпише овлажняващи капки и вие ще забравите за очните потрепвания завинаги.

4. Напрежение в очите.
Може би трябва да си купите нови очила. В крайна сметка, дори незначителните проблеми с очите могат да направят тяхната работа по-интензивна и да предизвикат напрежение в съответната област, което да доведе до потръпвания. В този случай е най-добре да проверите вашата зрителна острота. Прекомерната употреба на компютър и други джаджи също е често срещана причина за напрежение в очите. Следвайте правилото "20-20-20", докато използвате цифрови устройства: откъсвайте поглед от екрана на всеки 20 минути и ги фокусирайте върху определен обект за 20 секунди или по-дълго. Ако се налага да работите на компютър за повече време, обсъдете това с вашия офталмолог. Може би специалните очила за монитор биха били добро решение за вас.

5. Кофеин.
Опитайте да намалите консумацията на кафе за седмица или две и вижте дали симптомите ще изчезнат.

6. Алкохол.
Опитайте се да изключите алкохолните напитки за известно време, тъй като тяхната консумация може да предизвика потрепвания на очите.

7. Недохранване.
Липсата на някои хранителни вещества, като магнезий, също могат да причинят потрепване на очите. Опитайте да се храните пълноценно и да водите здравословен начин на живот. Това ще ви помогне да получите необходимите хранителни вещества за нормалното функциониране на зрителните органи.

С една дума, постоянните сигнали на тялото не бива да се игнорират. В крайна сметка потрепването на окото може да бъде предупредителен знак за по-сериозни проблеми в нашето тяло.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.innerharbouroptometry.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниХранене при...ФизиологияСнимкиЛюбопитноВидеоМедицински изследвания