Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Станете господар в кухнята с тези 15 кулинарни трика

Станете господар в кухнята с тези 15 кулинарни трика

Станете господар в кухнята с тези 15 кулинарни трика - изображение

Една поговорка гласи, че пътят към сърцето на мъжа (или жената) минава през неговия стомах. Кулинарните умения са от съществено значение за всеки - от хората, живеещи сами, до тези, които трябва да изхранват семейство - но повечето от нас се страхуват да готвят, защото смятат, че е доста сложно.

За щастие, използването на някои трикове може значително да подобри вашите кулинарен опит и умения. Представяме ви 15 хитринки, които да ви накарат да се чувствате като истински господар в кухнята.

1. Белене на чесън

 

Ако искате да улесните този процес, направете следното. Поставете чесъна в микровълнова печка. Включете уреда на максимална мощност в продължение на 20 секунди. След това извадете и обелете зеленчука само с едно движение на ръката.

2. Белене на джинджифил

 

Използвайте гладките ръбове на лъжицата, за да отстраните горния слой на джинджифила.

3. Печене на риба

 

Рибата има "навика" да залепва към скарата. И дори да се разпада, ако се постави върху нея. За да предотвратите това, наредете няколко резена лимон върху електрическия уред и отгоре поставете хранителния продукт. По този начин може да го изпечете равномерно и да му придадете приятен цитрусов вкус.

4. Претопляне на пица

 

Претоплената пица никога не е толкова вкусна, колкото прясно приготвената. Но ако трябва да я стоплите, най-добрият начин да направите това е да поставите чаша вода в микровълновата печка заедно с нея. Така може да предотвратите изсушаването на тестеното изделие.

5. Рязане на чери домати

 

Ако правите салата и имате нужда от голямо количество чери домати, просто ги поставете между две чинии и разрежете с помощта на нож.

6. Рязане на лук

Обелете и оставете лука във фризера за няколко минути, за да забавите освобождаването на химикали, които причиняват сълзене.

7. Приготвяне на чай

 

Различните видове чай трябва да се приготвят при различна температура за различен период от време.

8. Съхранение на банани

 

Увийте стреч фолио около дръжките на бананите, за да предотвратите тяхното прекомерно зреене.

9. Разбиване на яйца

 

Използвайте яйчената черупка, за да премахнете малки частици от нея, попаднали в купата с яйцата.

10. Приготвяне на сочни бургери

 

Бургерите често се изсушават, когато се пекат на скара. За да ги поддържате влажни и сочни, поставете кубче лед в центъра на хранителния продукт и притиснете леко.

11. Рязане на месо

 

Използвайте кухненска ножица за бързо рязане и кълцане на месо.

12. Приготвяне на хляб, кекс и други

 

Поставете два слоя хартия за печене върху дъното и стените на формата за кекс. Намажете с обилно количество масло. Изсипете и изпечете сместа. Охладете и използвайте ръбовете на хартията за печене, за да извадите тестеното изделие от съда.

13. Приготвяне на пуйка

 

Ако изгорите пуйката случайно, изсипете малко пилешки бульон върху нея.

14. Охлаждане на напитка

Навлажнете няколко салфетки или носни кърпички. Прикрепете ги към кенчето или бутилката. Оставете напитката в хладилник за известно време и се насладете на нейния ободряващ вкус.

15. Съхраняване на бисквити

 

Нарежете и поставете няколко резена ябълка в кутията с бисквити, за да поддържате кулинарните изделия меки и годни за консумация по-дълго време.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: express.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноРецептиНовиниИнтервютаСоциални грижиТестовеНормативни актове