Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Стимулирайте имунитета и мозъчната дейност с гъби лъвска грива

Стимулирайте имунитета и мозъчната дейност с гъби лъвска грива

Стимулирайте имунитета и мозъчната дейност с гъби лъвска грива - изображение

Гъбите лъвска грива са богати на антиоксиданти и биоактивни вещества и са добре познати в Азиатската медицина. Те имат благоприятно въздействие върху мозъка, сърцето и стомаха, а освен това намаляват вътрешните възпаленията и помагат за контрол на кръвната захар.

Могат да бъдат приемани на капсули като хранителна добавка за подобряване на тонуса и когнитивните функции, както и при състояния като диабет и стомашни проблеми. Ето 5 страхотни здравословни ползи на гъбите лъвска грива за организма.

1. Борят се с възпаленията и оксидативния стрес

Хроничните възпаления и действието на свободните радикали са причина за развитието на някои от най-сериозните заболявания, включително сърдечни проблеми, автоимунни разстройства и рак. Изследванията показват, че гъбите лъвска глава имат много висока антиоксидантна активност и могат да намалят риска от редица здравословни проблеми.

Лъвска грива в природата

2. Подсилват имунната система

Екстрактът от гъбите стимулира имунитета, като подобрява защитата на тялото от патогените, които навлизат в червата и храносмилателната система през устата и носа. Изследване с мишки показва, че протеините в тях насърчават развитието на добрите стомашни бактерии.

3. Регулират кръвната захар

Хронично високите нива на кръвната глюкоза могат да доведат до усложнения като проблеми с бъбреците, зрението и нервите на крайниците. Тестове при животни показват, че гъбите лъвска глава могат значително да понижат нивата на кръвната захар. Една от причините е способността им да блокират действието на ензима алфа-глюкозидаза, който разгражда въглехидратите в тънките черва. Те също така могат да намалят усещането за болка в крайниците.

Хранителна добавка

4. Подобряват мозъчната дейност и настроението

С възрастта когнитивните способности отслабват, но екстрактът от лъвска глава помага за стимулиране на мозъчната дейност и намаляване на риска от развитието на дегеративни заболявания като Алцхаймер. Те съдействат за намаляване на щетите, причинени от бета-амилоидите плаки, и подпомагат паметта. Освен това подобряват функцията на хипоталамуса, който е свързан с емоционалните реакции и могат да облекчат симптомите на тревожност и депресия.

5. Влияят благоприятно на храносмилателния тракт

Стомашните язви се предизвикват главно от разпространението на бактериите H. pylori, както и употребата на някои медикаменти. Активните вещества в гъбите възпрепятстват развитието на тези бактерии и предпазват стомашната лигавица.

Лъвска грива

Редактор: Гергана Стоева
Източници: healthline.com / medicalnewstoday.com / drjockers.com
Снимки: blog.bulletproof.com / freepik.com / blog.kettleandfire.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаЗдравни съветиАлт. медицинаНовиниЛюбопитноДиетиЛайфстайлСпортЛеченияИнтервютаХранене при...ИзследванияИсторияКлинични пътекиФизиологияМикробиологияТестовеСнимкиОрганизацииСпециалистиНормативни актовеСоциални грижи