Хапвайте кисели краставички и кисело зеле, за да се стоплите в студеното време
Ето още една причина, поради която може да черпим от мъдростта на своите прабаби и прадядовци. Оказва се, че когато хапваме и храносмиламе кисели храни, в тялото ни се генерира и отделя по-голямо количество топлина, отколкото при яденето на сладки например. Ето защо традиционното приготвяне на кисели туршии за зимата не е напразно. Препоръчително е в студеното време да хапваме повече кисели краставички и кисело зеле, които освен това са и богати на голямо количество калий. Друг метод, който може да използваме за тази цел, е подправянето на ястията с лимонов сок, преди да ги сервираме. Подобен подход ще подчертае вкуса на храната, ще я направи още по-свежа и полезна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОДОКТОР ГИНКО солуцио 50 мл.
ЕРОТЕРА капсули * 30
КИТАЙСКИ ВЕНДУЗИ КОМПЛЕКТ 15605
ЛОНГ ЛАЙФ КРЕМ ЛОЗОВИ ЛИСТА 250 мл
АЛБЕРТ АНДРЕ КОМПРЕСИВНИ ЧОРАПИ ДЪЛГИ 2 КОМПРЕСИЯ ЧЕРНИ S-XL 839Ч
НовОКСИБОР ФОРТЕ таблетки * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кипарис, Обикновен кипарис, Средиземноморски кипарис
- Огнен храст
- Системно кръвообращение
- Зокум, Лян, Олеандър
- ТЕРПЕНТИНОВИ ВАНИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КРЪВООБРЪЩЕНИЕТО
- Бял имел, Клейник, Кукувича плюнка
- Фактори, определящи движението на кръвта в съдовата система
- Момина сълза
- Регулация на кръвното налягане
- Хемодинамични закономерности
Коментари към Хапвайте кисели краставички и кисело зеле, за да се стоплите в студеното време