Начало Съвети Околна среда и бит Мода и облекло 5 начина парфюмът да остане дълготраен през лятото

5 начина парфюмът да остане дълготраен през лятото

5 начина парфюмът да остане дълготраен през лятото - изображение

Може би сте забелязали, че понякога пръскате от любимия си парфюм, а мирисът му сякаш се изпарява за броени минути. Топлината и влажността през лятото водят до изпотяване на кожата, което отнема от силата на аромата.

За щастие има няколко трика, които могат да ви помогнат да съхраните за по-дълго усещането на вашия отличителен парфюм.

1. Хидратиращ лосион
Сухата кожа е изключително неблагоприятна среда за задържането на парфюмни аромати, защото именно влагата заключва и запазва мириса. Затова е препоръчително да използвате овлажняващ лосион или дори слънцезащитно масло, които не само предпазват кожата, но и позволяват частиците на парфюма да се задържат по-дълго време.

Лосион

2. Не разтърквайте
Ако искате да разнесете парфюма, не се опитвайте да го търкате с ръка върху кожата. Вместо това може да разпространите останалата течност с леко потупване с върха на пръстите или да оставите парфюмът сам да попие.

3. Балсам за устни
Добавете малко гланц за устни или вазелин от вътрешната страна на китките и врата, преди да напръскате с аромата. Текстурата на тези продукти помага за по-дълготрайното задържане на парфюма.

Балсам за устни

4. Съхранявайте правилно бутилката
Може би не сте обърнали внимание къде оставяте парфюма си, но това се отразява на продължителността на „живота” му. Излагането на слънчева светлина води до отслабване на аромата, защото някои химични връзки започват да се разграждат. Най-добре е да съхранявате шишенцата на затъмнено място, където не могат да бъдат засегнати от пряка слънчева светлина.

5. Не забравяйте косата
Ако искате парфюмът ви да се усеща по-дълго време, използвайте голямата повърхност, която косата предлага. Така всеки, който мине край вас, усеща следата на любимия ви парфюм, а спиртното съдържание в парфюма е твърде малко, за да предизвика щети върху косъма.
Коса

Редактор: Гергана Стоева
Източник: bustle.com
Снимки: pinterest.com / aliexpress.com / xojane.com / asia.be.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиИсторияЛайфстайлПроизводителиБотаника