Съхранете хляба, като сложите до него парче ябълка или картоф

Хубавият хляб е не само полезен, той доставя удоволствие на човека, който се храни с него. За да бъде траен обаче, трябва да го съхраняваме на място с достъп до въздух, а не да го затваряме в полиетиленови пликове. В противен случай влагата на хляба остава в него, запарва се и той става чудесна среда за развитие на мухъл и плесен. А за да остане мек за по-дълго време, сложете до хляба парче ябълка, разрязан картоф или малко готварска сол. Ябълката и картофът, изсъхвайки, предават своята естествена влага и аромат на хляба. Солта е силен абсорбент, тя отнема излишната влага и убива микробите в кутията. Може да прилагате този съвет и за други тестени изделия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Сладък картоф
- Диета с ябълки за 7 дни
- Две ябълки на ден намаляват нивата на холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания
Коментари към Съхранете хляба, като сложите до него парче ябълка или картоф