Съхранете хляба, като сложите до него парче ябълка или картоф

Хубавият хляб е не само полезен, той доставя удоволствие на човека, който се храни с него. За да бъде траен обаче, трябва да го съхраняваме на място с достъп до въздух, а не да го затваряме в полиетиленови пликове. В противен случай влагата на хляба остава в него, запарва се и той става чудесна среда за развитие на мухъл и плесен. А за да остане мек за по-дълго време, сложете до хляба парче ябълка, разрязан картоф или малко готварска сол. Ябълката и картофът, изсъхвайки, предават своята естествена влага и аромат на хляба. Солта е силен абсорбент, тя отнема излишната влага и убива микробите в кутията. Може да прилагате този съвет и за други тестени изделия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
РЕЗАЧКА ЗА ТАБЛЕТКИ
УИ БЕЙБИ ПЛИК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 20
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН РОБОТИ ELITE BAGS EB-14.010
МЕДЕЛА КОНТЕЙНЕРИ (ШИШЕТА) ЗА КЪРМА 250 мл * 2
КАНПОЛ КУТИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА СУХО МЛЯКО БЯЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- При високо кръвно изяжте 1 банан или 1 небелен картоф
Коментари към Съхранете хляба, като сложите до него парче ябълка или картоф