Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване 14 златни правила за безопасен начин на живот /2 част/

14 златни правила за безопасен начин на живот /2 част/

14 златни правила за безопасен начин на живот /2 част/ - изображение

Всички сме запознати с основните правила за безопасен начин на живот. Въпреки това, понякога се намираме изправени пред неочаквана ситуация, която ни кара да се чувстваме объркани. Днес искаме да ви напомним няколко важни факта, които да ви бъдат от полза в работата с непредвиденото затруднение.

5. Винаги носете противоалергични (антихистаминови) хапчета със себе си.

Човек никога не знае кога може да получи алергична реакция. Винаги носете противоалергични хапчета в себе си. Това може да бъде от решаващо значение за вашето здраве и това на околните. Още повече, ако планирате да ходите на къмпинг или се подготвяте за дълго пътуване.

6. Не забравяйте, че лимитът на физическа издръжливост се определя от правилото на трите.

Многобройни изследвания са установили, че хората могат да живеят средно 3 минути без въздух, 3 дни без вода и 3 седмици без храна.

7. В случай че растителното масло се запали върху газов котлон, бързо изключете газта и поставете нещо върху съда, за да загасите пламъците.

Пожарникарите предупреждават да не използвате вода в опитите да потушите огъня. Водните частици падат на дъното на тигана и започват да се изпаряват, което води до нарастване на пламъка. Правилното действие, което може да предприемете, е да покриете горещия съд с нещо, за да предотвратите достъпа на топлина и кислород до огъня.

8. Не вадете нож или друг остър предмет от рана.

Медицинските експерти казват, че при никакви обстоятелства не трябва да отстранявате нож или друг остър предмет от рана. Докато ножът стои в раната, се предотвратява кървенето - възможно най-опасната последица от пронизване. Това, което трябва да направите, е да се опитате да намалите кървенето, докато очаквате медицинска помощ.

9. Бъдете особено внимателни по време на първите 3 минути след излитане и последните 8 минути преди кацане.

Според изследователите 80% от самолетните катастрофи се случват по време на тези конкретни периоди. Най-доброто нещо, което може да направите, е да бъдете бдителни и да се съсредоточите върху запаметяване на необходимите действия по време на извънредна ситуация.

Източник:www.brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноИсторияСоциални грижиАнкетиНовиниНормативни актовеОрганизацииСнимкиЛеченияСпорт