Изчакайте 5 минути, преди да подсладите горещия си чай с мед
Медът е едно от най-добрите природни лекарства за всички болести. Той има както вътрешно, така и външно приложение. Много хора разчитат на това, че могат да предотвратят по-голямата част от простудните заболявания, като пият чай с мед. Понякога обаче, лъжицата мед в горещия чай може да не е лек, а истинска отрова. Доказано е, че при много висока температура медът отделя хидроксиметилфурфурол. Това вещество има мутагенни свойства, принадлежи към класа на токсичните вещества, които в големи количества могат да причинят отрицателни последствия за здравето. Но това се случва, само ако температурата на течността е над 60 ºC. Така че не забравяйте да подслаждате чая си поне 5 - 7 минути след като сте налели врящата вода. Това е достатъчно време, за да се охлади до необходимите градуси.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
ХЕРБИТУСИН БРОНХИ И ГЪРЛО пастили * 12
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАЙКА, МЕД И ВАНИЛИЯ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР РОЙБОС СЕНС МЕД & ВАНИЛИЯ * 20
ХАЯ ЛАБС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60
КАЛИВИТА МУЛТИВИТАМИНИ ВИТАЛ ЗА КРЪВНА ГРУПА 0 таблетки * 90
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Домашни средства при ужилване от пчела и оса
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на авокадо
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- И билките имат странични ефекти
Коментари към Изчакайте 5 минути, преди да подсладите горещия си чай с мед