Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да си направим екстракт от какао?

Как да си направим екстракт от какао?

Как да си направим екстракт от какао? - изображение

Преди известно време Дейвид Лебовиц отбелязва в своя блог, че какаовите зърна губят от "връхните нотки" на вкуса си по време на тяхната обработка в шоколад. За да се снабдите обратно с тези връхни нотки, просто добавете чист екстракт от какао към вашите сладки лакомства.

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша какаови зърна
  • 1 чаена чаша ром, бренди или ром

Начин на приготвяне:
Натрошете какаовите зърна и ги изсипете в стъклен буркан с херметическо затваряне. Залейте ги с алкохол и поставете капак на съда. Оставете буркана на тъмно и прохладно място за 3 месеца, като периодично го разклащате. След това прецедете течността и я изсипете в подходящ съд. Оставете я във фризера за една нощ и на сутринта премахнете мазнината, която се е събрала на повърхността. Съхранявайте екстракта в хладилник.

Източник: www.mommypotamus.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияИсторияЗдравни съветиЛеченияЛюбопитноЛайфстайлБотаникаДиетиАлтернативна медицинаЕ-тата в храните