Как да си направим екстракт от какао?
Преди известно време Дейвид Лебовиц отбелязва в своя блог, че какаовите зърна губят от "връхните нотки" на вкуса си по време на тяхната обработка в шоколад. За да се снабдите обратно с тези връхни нотки, просто добавете чист екстракт от какао към вашите сладки лакомства.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша какаови зърна
- 1 чаена чаша ром, бренди или ром
Начин на приготвяне:
Натрошете какаовите зърна и ги изсипете в стъклен буркан с херметическо затваряне. Залейте ги с алкохол и поставете капак на съда. Оставете буркана на тъмно и прохладно място за 3 месеца, като периодично го разклащате. След това прецедете течността и я изсипете в подходящ съд. Оставете я във фризера за една нощ и на сутринта премахнете мазнината, която се е събрала на повърхността. Съхранявайте екстракта в хладилник.
Източник: www.mommypotamus.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF 30 50 мл.
РЕВИВ СЪН КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО SPF 50 250 мл
НУКС НУКСУРИАНС СЕРУМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 30 мл.
Безплатна доставка за България!ПАЛМЪРС КРЕМ ЗА МАСАЖ ПРОТИВ СТРИИ ЗА БРЕМЕННИ 125 гр.
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
ЛА ВИТА БУТЕР КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Билкови тинктури - приготвяне, рецепти и употреба
- Какаово дърво
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Щипка какао в кафето – вълшебната комбинация за изумителна тренировка
- 80% от болестите се предизвикват от паразити
- Мурумуру
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Двойно шоколадово брауни с хрупкава коричка
- Кекс с халва и какао
Коментари към Как да си направим екстракт от какао?