Как да си приготвите брашно от леща
Лещата е вкусно вариво с богато съдържание на желязо, белтъчини, въглехидрати, витамини и други полезни хранителни вещества, които могат да заместят хляба и картофите. И тъй като варивата са сърцето на индийската кухня, то брашното от леща също намира широко приложение в нея. Добрата новина е, че можете да приготвите лещено брашно в домашни условия. Вижте как.
Необходими продукти:
3 чаши зелена леща
Начин на приготвяне:
Използвайте блендер, за да смелите лещата (непрепечена) до състояние на фино брашно. Смилайте зрънцата на малки порции, докато получите 1 чаена чаша фин прах – лещено брашно.
- За по-добър аромат на брашното може да смелите и препечена леща. За целта изсипете варивото в тава и го оставете в предварително загрята фурна. Печете около 15 минути, като разбърквате периодично. Отново смелете лещата (препечената) в блендер, докато получите 2 чаени чаши фин прах. Накрая смесете брашната от препечена и непрепечена леща и изсипете сместа в съд с херметическо затваряне.
Източник: thecookiewriter.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Супа от черна леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Грахово брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
Коментари към Как да си приготвите брашно от леща