Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да си приготвите брашно от леща

Как да си приготвите брашно от леща

Как да си приготвите брашно от леща - изображение
Лещата е вкусно вариво с богато съдържание на желязо, белтъчини, въглехидрати, витамини и други полезни хранителни вещества, които могат да заместят хляба и картофите. И тъй като варивата са сърцето на индийската кухня, то брашното от леща също намира широко приложение в нея. Добрата новина е, че можете да приготвите лещено брашно в домашни условия. Вижте как.
 
 

Необходими продукти:
 
3 чаши зелена леща 
 
Начин на приготвяне:

Използвайте блендер, за да смелите лещата (непрепечена) до състояние на фино брашно. Смилайте зрънцата на малки порции, докато получите 1 чаена чаша фин прах – лещено брашно.
 
  • За по-добър аромат на брашното може да смелите и препечена леща. За целта изсипете варивото в тава и го оставете в предварително загрята фурна. Печете около 15 минути, като разбърквате периодично. Отново смелете лещата (препечената) в блендер, докато получите 2 чаени чаши фин прах. Накрая смесете брашната от препечена и непрепечена леща и изсипете сместа в съд с херметическо затваряне. 
 


Източник: thecookiewriter.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаСнимки