Как да си приготвите брашно от леща

Лещата е вкусно вариво с богато съдържание на желязо, белтъчини, въглехидрати, витамини и други полезни хранителни вещества, които могат да заместят хляба и картофите. И тъй като варивата са сърцето на индийската кухня, то брашното от леща също намира широко приложение в нея. Добрата новина е, че можете да приготвите лещено брашно в домашни условия. Вижте как.

Необходими продукти:
3 чаши зелена леща
Начин на приготвяне:
Използвайте блендер, за да смелите лещата (непрепечена) до състояние на фино брашно. Смилайте зрънцата на малки порции, докато получите 1 чаена чаша фин прах – лещено брашно.

- За по-добър аромат на брашното може да смелите и препечена леща. За целта изсипете варивото в тава и го оставете в предварително загрята фурна. Печете около 15 минути, като разбърквате периодично. Отново смелете лещата (препечената) в блендер, докато получите 2 чаени чаши фин прах. Накрая смесете брашната от препечена и непрепечена леща и изсипете сместа в съд с херметическо затваряне.

Източник: thecookiewriter.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
НовБИОХЕРБА БРАШНО ОТ КОПРИВА 100 г
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
НовОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 г ЗЕМЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Леща
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
Коментари към Как да си приготвите брашно от леща