Премахнете лошия дъх на месото с чай от лайка или горещи въглени
Ако престои малко повече от ден, прясното или размразено месо може да промени както вида, така и аромата си. Месо, получило лек дъх, сложете за около 10 минути в слаба прецедена отвара от лайка. След това го изплакнете със студена вода. Ако лошият дъх не е изчезнал нацяло, повторете процедурата. Миризмата на месото може да се премахне и като се залее със студена вода, в която са изгасени няколко горещи дървени въглена. А за да подобрите и вкусовите му качества, може да го оставите за няколко часа в марината от оцет, сол и кромид лук. След процедурата, маринатата не се използва за готвенето, а се изхвърля. После подложете месото на малко по-продължителна термична обработка.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ESN FLEXSPRESSO ПРОТЕИН С ВКУС КАФЕ 908 г
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Как да се справим с неприятната миризма на краката с домашни средства
- Чувствителност към миризми (хиперосмия)
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Сетивни системи
- Кипарис, Обикновен кипарис, Средиземноморски кипарис
- Вкусова сетивна система
Коментари към Премахнете лошия дъх на месото с чай от лайка или горещи въглени