Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода

Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАКТО * 20 ФИТОЛЕК
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ЧЕРЕН БЪЗ ПЛОД 50 г ЕКО ХЕРБ
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОЗА ПРИНСИПЕСА С АРОМАТ НА РОЗОВ ЦВЯТ 150 гр.
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
АЛИН ЧАЙ ШИПКА ПЛОДОВЕ 100 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Гранадила - ползи за здравето
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Кактус
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Десерт с чиа и прясно мляко
- 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 1
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Ананас
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода