Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода

Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
СИНЯ ХВОЙНА ПЛОДОВЕ 100 гр. БИОПРОГРАМА
ХИП БИО ИНСТАНТНА КАША ПЛОДОВЕ С ЙОГУРТ 250 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Кактус
- Гранадила - ползи за здравето
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода