Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода
Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ГАСТРО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ТЪНКИ И СЛАБИ КОСИ С КОФЕИН И ГОДЖИ БЕРИ 250 мл.
КИДИ ВИТ желирани бонбони * 70
БАНАН СПРЕЙ-ДРАЙ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Млечно смути със замразени плодове
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 1
- Алкална диета
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода