Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода
Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ГАСТРО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА PURE KANZ 100 мл
СУОНСЪН ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули 500 мг * 60
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ МЪЖКА СИЛА ФИЛТЪР * 20
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБЪЗАК ПЛОД 50 г ЕКО ХЕРБ
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Фейхоа
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Дюля
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода