Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода

Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!СУОНСЪН НОНИ капсули 500 мг * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Млечно смути със замразени плодове
- Десет храни и напитки, които забавят стареенето
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Дюля
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Кактус
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Салак
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода