Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода

Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАКТО * 20 ФИТОЛЕК
ЧАЙ ЛАКТОГОНЕН
АРОМАТИЗИРАЩО МАСЛО С ПЛОДОВИ И ЕКЗОТИЧНИ АРОМАТИ 10 мл * 1
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОМАТИЧНА РОЗА С АРОМАТ НА ШАМПАНСКО 150 гр.
ЧЕРЕН БЪЗ ПЛОД 100 г ЗДРАВНИЦА
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кактус
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Гранадила - ползи за здравето
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Салак
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода