Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода
Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.
Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЧАЙ ФИЛТЪР БРОНХОЛИН * 20
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ 10271
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЯБЪЛКА И КРУША 1 кг
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОЗА ПРИНСИПЕСА С АРОМАТ НА РОЗОВ ЦВЯТ 150 гр.
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА EMPER 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Кактус
- Ананас
- Изберете най-хубавия нар на пазара по 4 правила
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Японска дюля
- Алкална диета
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода