Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода
Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ГАСТРО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
ХИП БИО ИНСТАНТНА КАША ПЛОДОВЕ С ЙОГУРТ 250 г
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ТЪНКИ И СЛАБИ КОСИ С КОФЕИН И ГОДЖИ БЕРИ 250 мл.
КИДИ ВИТ желирани бонбони * 70
ЧАЙ ШИПКА филтър * 20 ЕВЕЛИН 29
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Алкална диета
- Фейхоа
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Плодови шишчета в меден сироп
- Печени банани с орехи и шоколад
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода