Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода
    Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
 - Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.
 

Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 30 гр. ТАЛОДЕРМА
АЛИН ЧАЙ АНАСОН ПЛОДОВЕ 40 г
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ АНТИХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 20 бр.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБЕРИ ЧИПС 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
 - Хранене и готвене
 - 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 1
 - 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 2
 - Фейхоа
 - Как цели плодове се побират в бутилка?
 - Печени круши с мед, канела и ванилия
 - Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
 - Овесено парфе с есенни плодове
 - Кактус
 - Печени дюли с мед, орехи и стафиди
 - Плодова пита от течно тесто
 
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода