Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода
Само няколко минути след разрязване на една ябълка, тя започва да потъмнява и вече не изглежда толкова апетитно. За щастие съществува метод, който да помогне за запазване свежестта на плода за повече от 24 часа. Ето как може да се случи това.
- Разтворете 2 супени лъжици мед в чаена чаша с вода.
- Нарежете една ябълка и я потопете в разтвора.
Потъмняването на плода бива причинено от ензим, наречен полифенол оксидаза. Наличието на пептид в меда спира активирането на ензима и по този начин предотвратява потъмняването на ябълката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОЗА ПРИНСИПЕСА С АРОМАТ НА РОЗОВ ЦВЯТ 150 гр.
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЧЕРЕН БЪЗ ПЛОД 50 г ЕКО ХЕРБ
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЧЕРЕША 1 кг
АНАСОН СЕМЕ ПЛОД
СОЛГАР ГЛОГ ПЛОД капсули * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Алкална диета
- Салак
- Кактус
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Японска дюля
- Ананас
- Кисел трън (берберис) - ползи за здравето и състав
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
Коментари към Запазете плодовете свежи за по-дълго време с медена вода