Как да белим пресните картофи, без да ни потъмняват ръцете?

Едва ли можем да приготвим по-вкусно и питателно постно ястие от пролетна или лятна гозба с първите пресни зеленчуци (зелен лук, черен боб, моркови и картофи). За да си я приготвим обаче, ни се налага да белим пресните картофи, а това винаги оцветява в тъмно пръстите на ръцете ни. Ако искате да избегнете тази неприятна последица, опитайте следния трик. Преди да започнете с беленето, леко намажете ръцете си с олио.
Така ще създадете защитен слой върху кожата си, който няма да допусне картофените пигменти да проникнат в порите й. Ако ви е удобно да работите с ръкавици за еднократна употреба, можете да използвате и тях за същата цел.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Не използвайте тигана, ако незалепващото му покритие е надраскано
- Намалете високата температура със суров картоф
- Кухненски мерки
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Сладък картоф
Коментари към Как да белим пресните картофи, без да ни потъмняват ръцете?