Как да белим пресните картофи, без да ни потъмняват ръцете?

Едва ли можем да приготвим по-вкусно и питателно постно ястие от пролетна или лятна гозба с първите пресни зеленчуци (зелен лук, черен боб, моркови и картофи). За да си я приготвим обаче, ни се налага да белим пресните картофи, а това винаги оцветява в тъмно пръстите на ръцете ни. Ако искате да избегнете тази неприятна последица, опитайте следния трик. Преди да започнете с беленето, леко намажете ръцете си с олио.
Така ще създадете защитен слой върху кожата си, който няма да допусне картофените пигменти да проникнат в порите й. Ако ви е удобно да работите с ръкавици за еднократна употреба, можете да използвате и тях за същата цел.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Намалете високата температура със суров картоф
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал
- Картофен сос с чесън и лимон
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
Коментари към Как да белим пресните картофи, без да ни потъмняват ръцете?