Как да белим пресните картофи, без да ни потъмняват ръцете?

Едва ли можем да приготвим по-вкусно и питателно постно ястие от пролетна или лятна гозба с първите пресни зеленчуци (зелен лук, черен боб, моркови и картофи). За да си я приготвим обаче, ни се налага да белим пресните картофи, а това винаги оцветява в тъмно пръстите на ръцете ни. Ако искате да избегнете тази неприятна последица, опитайте следния трик. Преди да започнете с беленето, леко намажете ръцете си с олио.
Така ще създадете защитен слой върху кожата си, който няма да допусне картофените пигменти да проникнат в порите й. Ако ви е удобно да работите с ръкавици за еднократна употреба, можете да използвате и тях за същата цел.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
НовЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ХЕМПИ ОЛИО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Слънчогледово олио за гладка кожа на лицето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Полезни свойства на пресните картофи
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Печени сладки картофи с чили и лайм
- Супа от коприва с картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Почистете пестицидите от плодовете и зеленчуците по 4 начина
Коментари към Как да белим пресните картофи, без да ни потъмняват ръцете?