Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?

Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?

от 05 фев 2014г., обновено на 28 ное 2017г.
Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара? - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Прясното и киселото мляко, сиренето, кашкавалът, изварата и маслото абсорбират бързо всякакви миризми и бактерии от хладилника, затова не бива да ги оставяте открити, макар и за няколко часа. Ако вече са придобили неприятен дъх, не бързайте да ги изхвърляте. Все още може да ги консумирате и да се възползвате от полезните им качества, след като приложите тези хитринки:

  • Поставете изсъхналото сирене в съд с прясно или кисело мляко (или суроватка) за няколко часа. Така то ще отдаде тежката миризма в разтвора и ще омекне отново.
  • В масло, получило неприятен дъх, забодете няколко изчистени моркова и ги извадете след 2 - 3 часа. Ще премахнете неприятната миризма от маслото и ако го накиснете за няколко часа в студена вода, в която сте разтворили малко сода за хляб. След това го изплакнете само със студена вода. Същия трик може да приложите и с извара.
Още по темата:
  • Не изхвърляйте портокаловите кори, а ги използвайте за 7 полезни цели Не изхвърляйте портокаловите кори, а ги използвайте за 7 полезни цели
  • Оставете децата си да експериментират в кухнята, това е полезно за тях Оставете децата си да експериментират в кухнята, това е полезно за тях
  • Как да махнем миризмата на чесън, риба и лук в кухнята и по ръцете си? Как да махнем миризмата на чесън, риба и лук в кухнята и по ръцете си?
  • Прогонете стреса и забравете проблемите, вихрейки се в кухнята Прогонете стреса и забравете проблемите, вихрейки се в кухнята
3.3/5 3 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
18.00лв. / 9.20 €

КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА

МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
499.00лв. / 255.13 €

МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР

Безплатна доставка за България!
КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
35.00лв. / 17.90 €

КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
340.00лв. / 173.84 €

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107

Безплатна доставка за България!
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
17.00лв. / 8.69 €

КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ РАПИЦА 250 мл
18.95лв. / 9.69 €

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ РАПИЦА 250 мл

Коментари към Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 01:08
    Коментирайте "Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
  • Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
  • Тутманик
  • Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
  • Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
  • Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
  • Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
  • Печено сирене Халуми с билкова коричка
  • Кухненски мерки
  • Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечениеИнфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 32 дни, 11 часа и 50 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 37 дни, 15 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има

Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има

от 23 фев 2024г. Прочети повече
Защо са полезни млякото и млечните продукти? Защо са полезни млякото и млечните продукти?

Защо са полезни млякото и млечните продукти?

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Готвенето като терапевтичен инструмент Готвенето като терапевтичен инструмент

Готвенето като терапевтичен инструмент

от 27 сеп 2021г. Прочети повече
Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика) Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)

Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)

от 14 окт 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 22:57:26

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: Петко Стоянов от 16 авг 2025г. в 21:18:41

ПРИМЛАЙФ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули 500 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:21:00

Възпаление на кръвоносните съдове

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:19:52

СИОФОР таблетки 1000 мг * 30 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:16:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival